Sauna Yapımı

Sauna Yapımı

Ev saunaları fikri hoşunuza gittiyse MD Havuz hayalinizi gerçeğe dönüştürme konusunda size yardımcı olabilecektir. Havuz, sauna ve buhar odası tasarlama, inşa etme ve kurma konusunda uzman olan ekibimiz istediğiniz tarzda bir saunaya kavuşmanızı sağlayacaktır. Bir sauna sahibi olduğunuzda evinizi kişisel cennetinize dönüştürebilirsiniz. Sahip olduğumuz tüm deneyimi sizin için sauna yapımında kullanabiliriz. Evinizin büyüklüğünden bağımsız olarak özel tasarımcılarımız size sauna alanları yaratabileceklerdir.

Ev saunaları özel projelerdir. Ev sahiplerinin soğuk kış günleri ve geceleri rahatlamak için kullanabilecekleri bir saunaya kavuşmalarını sağlayabiliriz. Serin bir günde ısınmanın keyfini çıkarırken saunanın size sunmuş olduğu konforu yakalamayı başarabilirsiniz.

Tasarım: Evinizde bulunan alanları uygunluk açısından değerlendirir ve sauna için en iyi yerin seçilmesine yardımcı oluruz. Sauna ile neler yapmak istediğinize bağlı olarak tasarıma çeşitli özellikler ekleyebiliriz.
İnşaat: Uzman kadromuz hayalinizdeki saunaya kavuşmanız için hızlı ve verimli bir şekilde hareket edecektir. Bizim işimiz size özel çözümler sunmak olduğu için kaliteden ödün vermeden inşaat çalışmasını en kısa sürede bitirmenin yollarını ararız.
Kurulum: Ahşapların ve seçmiş olduğunuz diğer özelliklerin monte edilmesi sauna iskeleti tamamlandıktan sonra yapılan işlerdir. Bunlar bittikten sonra sauna hazır hale gelir. Her aşamada hayallerinizi süsleyen saunayı yakından görebilirsiniz.
Bakım: Ekibimiz periyodik bakım hizmetiyle size ekstra yardımcı olabilecektir. Sauna bakımını kendiniz yapmak istemiyorsanız bizimle anlaşarak sauna bakımının MD Havuz tarafından gerçekleştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Sauna Yapım Ekipmanları

Sauna yapımında kullanılan ekipmanların neler olduğunu merak ediyorsanız size bu konuda birkaç ipucu verebiliriz. Bu ekipmanların her birisi sauna yapımında kullanılan genel ekipmanları kapsar. Eğer sauna için ek özellikler belirlediyseniz farklı ekipmanlara ihtiyaç duyulabileceğini unutmamalısınız.

1.Yansıtıcı Folyo: Yansıtıcı folyolar duvarları yalıtmak ve ısıyı tutmak için kullanılır. Bu görünmeyen eleman, saunanın etki göstermesini sağlayan sıcaklıklara ulaşmasına izin verir.
2.Sedir Tahtaları: Bu yumuşak ahşaplar, sauna sıcağında bozulmaya karşı en ideal ahşap ürünlerdir. Diğer ahşaplar bir süre işe yararlar ancak sedir ağacı uzun vadede her zaman en iyi seçimdir.
3.Fayans: Döşemeler için fayans döşeme oldukça yaygındır. Boya konusunda ise saunalara özel olan boyalar seçilmelidir. Bu boyalar genelde zemini güzel bir şekilde kaplayan dört katlı boyalardan oluşurlar.
4.Işıklar: Saunada herhangi bir normal aydınlatma kaynağının kullanılması mümkün değildir. Çünkü normal ışıklar yüksek ısı veya neme karşı dayanıklı değildirler. Bu nedenle ışık seviyelerini kontrol etmek için kısık bir anahtar kullanmaya çalışmalısınız.
5.Kapılar: Düzgün oturtulmuş ve aynı zamanda kapabilen bir kapıya sahip olmalısınız. Kapının doğru oturtulmamış olması ısı kaybına neden olabilir. Kapılarda genelde camlar tercih edilir. Optimum sıcaklıklara ulaşmak için kapı seçimine dikkat edilmelidir.
6.Isıtıcı: Sağlıklı çalışan bir ısıtıcı olmadan sauna bir kulübeden farksızdır. Isıtıcı seçiminde oldukça hassas davranmalısınız. Saunanın boyutlarına uygun bir ısıtıcı seçmeye çalışmalısınız.
7.Kablolar: Saunanın aydınlatma sistemi ve ısıtma sistemi gibi elektrikle ilgili olan tüm alanlarında gerekli bağlantıların kurulması için saunada kullanıma uygun kablolar tercih edilmelidir.

Sauna Yapımında Kullanılan Aksesuarlar

Sauna yapımında kullanılan ekipmanlara ek olarak sauna yapımında kullanılan aksesuarlar vardır. Bu aksesuarlar sauna kullanıcısının sauna deneyimini iyileştirecek ürünlerdir. En kaliteli saunada yer alması gereken aksesuarlar şu şekildedir:

Kovalar: Saunada kullanılan kovalar iki çeşit olurlar. İlki klasik ahşaptan yapılmış ve su sızıntısını önlemek için plastikle desteklenmiş olan kovadır. İkincisi ise daha yüksek yük taşıma kapasitesine sahip paslanmaz çelik kovadır.
Kepçeler: Kovadan su alabilmek için gerekli olan ufak ürünlerdir. Bu ürünler tahta saplı ve çelik başlıklı kepçe veya tamamen tahta kepçe olarak iki farklı türde olurlar.
Kokular: Saunada hoş bir koku olmasını sağlayan ürünlerdir. Bunlar bir parfüm gibi satılan esanslar ve durduğu yerde koku salan taşlar olmak üzere iki çeşittirler.
Saatler: Saunada kalacağınız süreyi belirlemek için sauna içinde çalışabilecek saatlere ihtiyacınız vardır. Yüksek sıcaklık klasik saatler için uygun olmadığı için bir kum saati almayı düşünmelisiniz.
Higrometre: Saunadaki nem oranını ölçmek için bir higrometre kullanmanız gerekir. Higrometre olmadan saunada ideal nem oranını yakalamanız pek mümkün değildir.
Termometre: Higrometre gibi termometre de saunada ihtiyaç duyacağınız bir ölçüm aletidir. Saunanın sıcaklığını ölçmek ve ısıyı ideal sıcaklığa getirmek için termometreye ihtiyacınız olacaktır.
Işıklar: Işıklar aslında sauna yapımında kullanılan ekipmanlar arasında yer alırlar. Saunada daha farklı aydınlatmalara ihtiyacınız varsa ışıklardan yararlanabilirsiniz.
Havlu Askısı: Havlu askısı olmadan bir sauna tamamlanmış olmaz. Havlu askısı sauna etrafındaki alanın düzenli tutulmasını sağlayacaktır. Havlu askısı olmadan bu düzeni sağlanması pek mümkün değildir.

Sauna Yapımındaki Önemli Faktörler

Sauna yapımında en iyi tasarımının elde edilmesi için gerekli olan inşaat uygulamalarında bazı dikkat edilmesi gereken önemli faktörler vardır. MD Havuz bu önemli faktörleri soru ve cevap şeklinde size sunarak sauna yapımı konusunda bilgi sahibi olmanızı sağlamaktadır.

Sauna tasarlanmaya başladığında nereye odaklanılmalıdır?

Elbette bir saunanın kalbi olan ısıtıcıya odaklanmak gerekir. Isıtıcıyı akıllı bir şekilde seçmelisiniz çünkü ısıtıcı genel sauna deneyiminizi önemli ölçüde etkiler. Sauna sıcaklık aralıkları ve yüksek kaliteli sauna ısıtıcı taşları sauna tasarlamaya başlarken göz önünde bulundurulması gereken önemli değişkenlerdir.

Sauna boyutlarında nelere dikkat edilmelidir?

Sauna duvarları dahil olmak üzere en iyi şekilde yalıtılmış olmalıdır. Ek olarak, saunada boyuta göre ısıtma imkanı sunacak bir ısıtıcı kullanmak oldukça önemlidir. Tasarım aşamasında planlamada hepsinin en ince ayrıntısına kadar düşünülmesi gerekir.

Saunanın iç yüksekliği için ideal yükseklik nedir?

Bir sauna için belirlenmiş olan minimum yükseklik 195 santim şeklindedir. Ancak, genellikle ortalama bir sauna tavan yüksekliği 210 santimdir. Isıtıcı satın alırken mutlaka talimatlarında yer alan yüksekliğe dikkat etmelisiniz. Buna ek olarak bir sauna için en güvenli tavan yüksekliği ise 240 santimdir.

Sauna içindeki banklar nasıl düzenlenmelidir?

Saunadaki bank alanını en üst düzeye çıkarmak ve boşa harcanan yer alanını en aza indirgemek saunanın daha verimli olmasını sağlar. Bu şekilde bir yapılanmayı tercih ederseniz saunadan daha fazla keyif alabilirsiniz.

Genel olarak ideal bir sauna planında alt banklar ve üst banklar için planlamalar yer almalıdır. Saunayı kaç kişinin kullanacağı ana hesaplama kriteri olarak kullanılabilir. Saunayı kullanacak her bir kişi için yaklaşık 2 bank alanı oluşturulur.

Sauna duvarları ve bankları için hangi ahşaplar tercih edilmelidir?

Genellikle oturmak için kullanılan banklarda sedir ağacı kullanılır. Duvarlar için ise çeşitlilik çok daha fazladır. Sauna duvarlarının yapımında sedir ağacı veya beyaz ladin ağacı kullanılır.

Sauna için ideal kapı çözümü nedir?

Sauna kapılarında tamamen cam olan kapılar standarttır. Bunlar şık ve dayanıklı özelliklere sahiptirler. Cam, ıslak ve kuru buhar dalgalanmalarına ek olarak yüksek ısı seviyelerine son derece dayanıklıdır.

Sauna ısıtıcısı nereye yerleştirilmelidir?

Sauna ısıtıcısı için ideal konum ön veya yan duvardır. Ana duvarınızı ve ek yan duvar bankını yerleştirme ve onları boyutlandırma seçeneklerini en üst düzeye çıkarmak için bu tür bir yerleşim tercih edilir.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ARA