Tuzlu Havuzlar

Tuzlu Havuzlar

Bir tuzlu su havuzu, bir tuz klor jeneratörü adı verilen bir filtreleme sistemi kullanılarak temizlenir. Sistem tuzu klorin içine dönüştürmek için elektriği kullanır ve bu da havuzu temizler.

Klorlu bir havuzda, klor tabletleri veya granülleri, aynı amaç için düzenli olarak fiziksel olarak eklenir.

Her iki havuz tipinde de, havuzun pH seviyesini ve alkalinitesini kontrol etmek önemlidir, böylece hijyenik hale gelir ve kimyasallar dengede kalır.

Maliyet

Bir tuzlu su havuzunun maliyeti başlangıçta bir klor havuzundan daha fazladır. Bunun nedeni bir tuzlu su klorlama sisteminin yaklaşık 5.000 ila 7.000 TL, artı kurulum maliyeti olabilir. Ancak zamanla para tasarrufu sağlayabilir çünkü düzenli olarak klor tabletleri almak zorunda kalmazsınız.

Bakım

Geleneksel bir havuza göre bir tuzlu su havuzunun bakımı kolaydır. Ancak havuz sahiplerinin hala pH ve alkalilik seviyelerini haftalık olarak kontrol etmeleri gerekiyor.

Koku

Bir tuzlu su havuzu, geleneksel bir havuzla aynı klor kokusuna sahip değildir. Klor kokusunu rahatsız edici bulursanız, bir tuzlu su havuzunu tercih edebilirsiniz.

Etkileri

Bir tuzlu su havuzu, geleneksel bir klor havuzunun aynı sert etkilerine sahip olmayacaktır. Örneğin, saçınızın tuzlu su havuzunda yüzmekten yeşile dönüşmesi pek mümkün değildir. Mayoların da ağartılmayacak.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ARA